Biografi

BIOGRAFI

Helle Gössler startede sin uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole ved Armeen Dichterkenian Rasmussen. Fra 2010-13 flyttede Helle til Paris, hvor hun studerede privat. I 2014 vendte Helle tilbage til sine studier i Danmark på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Eva Hess Thaysen, som lærer. Hun har således en Bachelor og en Kandidatuddannelse fra DKDM og har afsluttet i sine studier i

solistklassen samme sted i 2021.


Helle er modtager af Leonie Sonnings Talentpris 2020 og vinder af Bel Canto Institutes Performance Award og Orchestra Award 2017. Helle har sunget roller som Musetta i den Reumert-nominerede La Boheme på Østre Gasværk Teater med instruktør Amy Lane, Lauretta i Puccinis Gianni Schicchi,  Pamina og Papagena fra Mozarts Tryllefløjten. Af kommende koncerter kan næves Mozarts Requiem med Copenhagen Phil under ledelse af Toshiyuki Kamioka.


Helle har været været solist med Concerto Copenhagen, Copenhagen Phil, Aalborg Symfoniorkester, Esbjerg Ensembles Symfoniorkester, Aarhus Bach-orkester og Storstrøm Symfoniorkester og været solist i oratorier som Skabelsen af Haydn, Mozarts Requiem, Petite Messe Solennelle af Rossini, Matthäuspassionen og Johannespassionen af Bach og Faures Requiem samt Orff's Carmina Burana.

 

Helle Gössler har også givet mange koncerter i udlandet herunder Hong Kong, Shanghai, Beijing, USA, Spanien, Frankrig, Italien og Philippinerne. Hun har bl.a. været solist i Haydn's "Die Schöpfung" i Shanghai med Shanghai Symfoniorkester under ledelse af Thomas Folan.

 

Helle har været kåret som "Årets Spottalent" af Den Ny Opera Helle har ved flere lejligheder optrådt som solist i koncert for Dronning Margrethe og Prins Henrik bl.a. til Ribes 1300 års jubilæum. Helle er vinder af Operaens Venner's Publikumspris i København. Helle er modtager af Håndværkerforeningens Ærespris 2016.

 

Helle Gössler har deltaget i Masterclass med Anne Sofie Von Otter, Kevin Langan, Sally Wolf, Franz Lulukasovsky, Håkan Hagegård, Bo Skovhus, Neville Dove og Marco Banderi og Helmut Deutsch. Derudover har Helle bl.a. arbejdet med Henriette Bonde-Hansen, Jane Klaviter, Benita Valente, Gregory Lamar,  Berit Johansen Tange, Bodil Øland, Søren Rastogi og Ulrich Stærk.